Rakennus syntyy...



Seuraava vaihe oli mennä varastoon etsimään rakennusmateriaalia. Pohjalevyksi löytyi etureunasta kaareva hyllylevy ja seinät kokosin erilevyisistä lastulevypaloista. Varsinainen tilkkutäkki! Mutta siitä tehdään, mitä löytyy. Katto on koottu ylijääneistä lattialaminaatin paloista.

Sään harmaannuttamasta listasta sai hienon kattotuolin ja tukipuut. Hahmottelin ylisille lattialuukkua, mutta jouduinkin tekemään lattiasta L-kirjaimen muotoisen, joten heinäluukkua ei tarvitakaan. Heinät pudotetaan kaiteeseen tulevasta portista.



Ulkolaudoitukseen halusin perinteistä punamultaa, joten sekoitin värin ruskeasta ja punaisesta maalista. Leikkasin puupahvista pohjat ja päälle laitoin rimoituksen.
Laudoitus on liimattu paikalleen ja seuraavaksi on vuorossa tallin ovet. Onneksi askarteluliikkeen jäätelötikut olivat pehmeää laatua, joten saatoin vain saksilla leikata sahaamisen sijaan (vähemmän sotkua ja ärräpäitä;D).



Alkaa jo näyttää navetalta. Olin käyttänyt edellisissä nukkiksissa loppuun koristetasoitteen, joten tein rappauspinnan ulkoseiniin mannaryyneistä. (Tiedän nyt, että ensin liimataan ryynit, sitten vasta maali!) Lopputuloksesta ei tullut kovin tasalaatuista, mutta menköön... 



 

Aaltopahvista syntyy peltikatto. Spraymaalasin osat pihalla ja toin ne sisälle kuivumaan. 
Kylläpä uusi katto kiiltää...!

1 kommentti:

  1. Vautsi mikä ihana talli/ navetta. Pari päivää jo olen etsinnyt apuja 1:12 heppatalliin ja Veeran tallin kautta löysin luoksesi, sain paljon ihania ideoita ja mieli alakoi tekeen rakentaa ihan oma rakennus hevosille mutta joskos nyt vaan teen ainakin ensialkuun Välitalon alakertaan niin kuin ajatus oli

    VastaaPoista