Apteekki

II-kerros, Apteekki

Apteekin lasimaalauksen malli löytyi Apteekkiemme aarteita- kirjasta (Ahti Nokela, Otava).Alkuperäinen maalaus on Erottajan apteekin ikkunassa. Hyvällä tahdolla kuvasta voi erottaa kruunatun käärmeen kietoutuneena maljan ympärille. Taustalla on rohdoskasvisikermä. Lasimaalin puuttuessa käytin kynsilakkoja. Rajaukset on tehty mustalla maalilla ja cocktailtikulla.

Lattia on tehty oikeasta marmorista. Koska en jaksanut mitata lattiapinta-alaa etukäteen, jouduin juoksemaan 3 kertaa askarteluliikkeessä täydentämässä varastoani (viimeisellä kerralla oli kyse parista kolmesta palasta). Toisaalta, jos olisin tiennyt lattian lopullisen hinnan, olisinkohan tehnyt sen jostain muusta materiaalista?! No, arvokas tila sai arvoisensa lattian.


Lasihelmet ja metallihylsyt hoitavat apteekkipullojen virkaa. Kirjasta löysin latinankieliset etiketit niihin. Lääkereseptit ja -etiketit printtasin netistä. Joku tarvitsee näköjään matkapahoinvointilääkettä. Vaakaan löysin jalan kirpputorilta, luomiväripaletista sain "lautaset". Morttelin osat kaivoin työkalupakista- kalusteruuvin pää ja katkaistu messinkinaula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti