Yrttejä



Istutin pieniin saviruukkuihin "yrttejä" ja nimesin ne mutu-pohjalta. Kasvihuoneen katonrajassa oli juuri ja juuri tilaa yrttihyllylle.

 


Yhden ruukun koristelin mosaiikilla (niin kuin oikeassa elämässä).





Lattialla oleva iso yrtti oli aluksi basilika, kunnes itseänikin rupesi hävettämään, kun ei se ollut basilikaa nähnytkään...! Etsin netistä sopivampaa ja löysin perillan, hyvin vanhan mauste- ja rohdoskasvin, joka on yleinen kiinalaisessa ja japanilaisessa keittiössä. Ja etteikö nukkekotiharrastus voisi olla sivistävää...! ;D





                      Eipä tässä muuta, kuin
                 satoisaa ja mielikuvitusrikasta 
                           syksyä kaikille!

"Tuholaistorjuntaa"


Ovenpielessä nököttävä linnunpelätti on tätänykyä entinen. Rakas irskimme päätti, että tuo nyt ei pelota ketään ja nappasi sen pois! Huomasin näin jälkikäteen, että yritin pelotella sillä ötököitä (bug)! ;D 
Paras vain jatkossakin hommata vihannekset kaupan hevi-altaasta!

Luonnosta lainattua




Tammi se vasta runsaudensarvi onkin! Sen pienen pienistä terhonaluista saa niin sipuleita, kurpitsoja kuin latva-artisokkiakin!



Paperinarusta ja massasta tein muutaman maissintähkän ja pari vihreitä kumihanskoja päätyi kasvihuoneen sankoon kalalankaköyden seuraksi. Työkalut ostin valmiina.

Siitä luonnosta vielä...
Amppelimansikka on todella satoisa, toisin kuin todellisessa elämässä. Alkuperäiset "mansikat" olivat niin puikuloita, että muotoilin niitä uudelleen. Saadakseni kasvista edes hiukan aidomman näköisen, käytin oikeita kuivattuja ahomansikan lehtiä. ;)

Lavalla kasvatettua



Villiviinistä nappasin kiekuran ja löysin kätköistäni muutaman muratinlehden. Vielä pari vihreää massapötköä ja kurkkumaa on valmis. Olen joskus nähnyt kurkkua kasvatettavan tyhjän muovipullon suojissa, kuulakärkikynästä sain samantapaisen tunnelin.












Lavalla kasvaa myös kurpitsa ja herneitä. Säkissä olevat omenat ostin netistä.

Mitäpä kasvattaisi...?


Tomaatti. Kasvi, mikä ensimmäisenä tulee kasvihuoneesta mieleen, on tomaatti. Eikä mikä tahansa tomaatti, vaan sellainen mikä kasvaa kasvusäkissä ja on tuettu langalla latvuksesta.
Tomaatin varsi on maalattu viinirypäletertunranka ja tomaatit ovat uunissa kovettuvasta massasta. Omistan ainoastaan yhden kuvioleikkurin, lumihiutaleen muotoisen, mutta se on yllättävän monipuolinen. Sen sakaroista saa leikattua niin tammen- kuin tomaatinkin lehtiä (jos ei ole turhan tarkka...)




Kasvusäkin tehtailin leikkaa/liimaa-menetelmällä yhdistämällä parikin eri kuvaa keskenään. Muovipinta syntyi kontaktimuovista ja multa tuttuun tapaan poroista.



Mainion lämpömittarin sain mieheltäni. Se on auton parkkivalon polttimo. Mittariasteikko vain kylkeen ja lasin väliin taivutettuun telineeseen.



Kasvihuone



Kiertelyn ja kaartelun jälkeen ostin pienemmän kynttilälyhdyn alesta tehdäkseni viherhuoneen. Kotona totesin, että tulipas pieni! Eihän tähän mitään mahdu! Isompi lyhty oli vielä kaupan- eikun ostamaan. Niin sai kasvihuone alkunsa...


Umpinainen katto asetti haasteen- tyypilliseen (?) tapaan naisella ei ole asianmukaisia työkaluja käytössään. Ikkuna-aukko syntyi lähinnä sisulla! Luovuin toivosta saada aikaiseksi samanlaista (-kokoista) aukkoa toiselle lappeelle. En edes lähtenyt yrittämään! Tässä kasvihuoneessa kasvetaan vähemmällä valolla! Piste!



Takaseinälle rakensin kasvulavan, jossa kahvinporot pitävät mullan virkaa ja lattiaa peittävät ylijääneet marmorilaatat (tässä tapauksessa ne ovat olevinaan liuskekiveä).